Oto kurtarıcı işi

Oto kurtarıcı işi

Oto kurtarma işi yapmak isteyenler için detaylı bilgi aktaracağım. Sormak istediğiniz bir konu var ise yorum kısımından iletirseniz sorularınıza cevap verebilirim.(Sorularınızı yorum olarak yapmanız okuyan diğer kullanıcılarında kafasına takılan soruları gidermiş olacaksınız. Sizlerden ricam kafanıza takılan soruları yorum olarak göndermenizi rica ederim.)

Oto kurtarma işi için öncellikle ehliyet olarak b sınıfı kullanılabilmektedir. 3,5 ton geçmeyecek kamyonet tipindeki araçları kullanabilirsiniz.Aşağıdaki araçlar diğer araçlara göre daha az yakacağı için ve belge olarak daha az belge istediği için aşağıdaki araçları önermekteyim.

Örnek aşağıda birkaç resim;

Oto kurtarma işi yaparken aşağıdaki firmalar ile anlaşmalı olmanız sürekli olarak iş yapma olasılığınız olacaktır.

Oto kurtarıcı işi
Oto kurtarıcı işi

1)Oto kurtarma işi yapmak isteyenlerin öncellikle çevresi çok geniş olmalıdır. Bizler anlaşmalı olduğumuz pert araç alım satım yapan firmalar ile anlaşma yapıp sürekli olarak bu firmalar ile çalışmaktayız.

2)Oto tamir ve kaporta dükkanları ile anlaşma yapmak bu firmaların birkaç farklı yerde şubesi olduğu için sürekli olarak araç çekiciye ihtiyaçları vardır.En fazla oto kurtarma işi yapanların iş vermektedir.

3)Küçük iş makineleri firması ile anlaşma yaparak sürekli olarak iş alabilirsiniz.(Bu iş makineleri yukarıdaki resimlerdeki gibi araçlar tonaj problemi olduğu için çekmemektedir. Kamyonet tarzı yukarıdaki araçlar çekse dahi kasaya ve çekme halatına çok büyük zarar vermektedir.

4)Eğer firma iseniz turassist gibi bazı yol yardım firmaları ile anlaşma yapıp iş trafiği sağlayabilirsiniz. Fakat bu firmalar ortalama 100 – 80 tl gibi çok uygun fiyatlara araçlarını çekiciye çektirmektedir. Bu firmalardan ekmek yemek için 4-5 aracınız olmalıdır. Tek araç ile pek mümkün olduğunu düşünmüyorum.

Hiç iş olmasa dahi yoğun trafik olduğu ve çok ilerisini görebildiğiniz yolarda kaza olduğunda oradan iş alabilirsiniz.

Trafik polis tanıdığınız var ise kaza durumlarında kazan yapan kişinin çekici tanıdığı yok ise trafik polisi oto çekici çağırmaktadır.

Oto galeri dükkanları ile anlaşma parakda iş trafiği sağlayabilirsiniz. Genel olarak oto galeri dükkanları çok tecrübeli kişiler ile çalışmaktadır. Araçları yüksek değerde olduğu için karşısındaki kişiye çok fazla güven beklemektedir.

Oto kurtarma işinde olması gerekenler

Şehir içi çalışıyor iseniz K belgesinin Özel amaçlı olan şehir içi olanı almanız gerekir. Ortalama fiyatı 3,500 veya 4000 tl’dir.

Şehir içi ve şehir dışı çalışmak isteyenler K belgesi almak istediğinde Fiyat 20 bin tl dir. Bu fiyatı ehliyet ve operatörlük kurslarından sizlerde öğrenebilirsiniz.

Bu belgeler olmadan yapmak isteyen hiç başlamamasını öneririm. Bazı bölgelerde kantar bulunmakta ve o bölgeden kantara aracınızı sokmanız zorunludur. Aracınızı soktuğunuzda K belgesi yok ise çok yüklü cezalar ödeyebiliyorsunuz.

Araç kurtarıcı işi yapmak için aracınızı trafik sigorta yapmanız şart olduğunu biliyorsunuz, Aracınızı trafik sigortasında özel amaçlı oto kurtarıcı yaptığnızda 7,500 tl yıllık ücreti bulunmaktadır. Aracınızı yada kamyonet olarak sigorta yapabilirsiniz. Fakat burada aracınız kaza yaptığında yada aracı çekerken bir problem olup araca maddi hasar verdiğinizde kamyonet sigortası olduğun tüm masraflar sizin cebinizden gitmektedir. Özel amaçlı olduğunda sigorta masrafları ödemektedir. Bu iki seçenek hakkında karar vermeniz size kalmış..

Almanız gereken belge olarak YETKİ BELGESİDE gereklidir.

Sizlere belgeler ve işleri nereden alacağınız ile ilgili bilgilendirme yaptım. En önemli soru ne kadar kazabilirim?

Ne kadar kazanacağınız konusunda kesin ve net olarak bir bilgi veremeyiz. Yapacağınız iş trafiği gibi birçok etken bulunmakta.

Genel olarak araç çekici fiyatları olarak bilgilendirme yapacak olursak, Her ilin fiyatları farklı olmaktadır. İstanbul için ortalama 100 tl kontak parası yani en düşük 100 tl olmakta ve km başına 2 TL hesaplanmaktadır.

10 km uzaklıkta bir işe git gel 20 km > 40 tl Kontak parası 100 tl toplamda 140 tl olacak bu fiyat üzerinden 20 tl gibi inebilirsiniz. Kamyone fiat ducato , Renault master gibi araçlar km başına 60 kuruş yakmaktadır.

Genel olarak oto çekici fiyat kurallara aşağıdaki gibidir. Sizlerin bulunduğu ile göre kesinlikle fiyatlar değişiklik gösterecektir. Kafanıza takılan bir soru var ise yorum olarak göndermeniz durumda sizlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

GÜNDÜZ 

Otomobil (0-5 KM) 100,00 TL

Otomobil (0-10 KM) 120,00 TL

Otomobil (0-20 KM) 130,00 TL

Otomobil (0-30 KM) 140,00 TL

Otomobil (0-40 KM) 150,00 TL

* KURTARMA ÜCRETİ OLARAK 60,00 TL İLAVE EDİLİR.

* VİNÇ İLE KURTARMA ÜCRETİ OLARAK 200,00 TL İLAVE EDİLİR

KAMYON-OTOBÜS-MİDİBÜS (0-10 KM) 150,00 TL

KAMYON-OTOBÜS-MİDİBÜS (0-20 KM) 165,00 TL

KAMYON-OTOBÜS-MİDİBÜS (0-30 KM) 180,00 TL

KAMYON-OTOBÜS-MİDİBÜS (0-40 KM) 190,00 TL

KAMYON-OTOBÜS-MİDİBÜS (0-50 KM) 200,00 TL

* 50 KM.’DEN UZAK MESAFELER İÇİN KM.’Sİ 4,00 TL 

* KURTARMA ÜCRETİ OLARAK 120,00 TL. İLAVE EDİLİR.

Yazar:

Önceki Yayın
Sonraki Yayın